Regnskabsrådgivning

Regnskabsrådgivning

Mange har den opfattelse, at det er dyrt at få udarbejdet et regnskab hos en revisor i København, men prøver man at afdække sine reelle behov for regnskab, er der ofte meget at spare.

 • Er der revisionspligt?
  Man kan spare meget på at undlade at bruge en revisionspåtegning, hvis det ikke er nødvendigt.
 • Hvor detaljeret er der behov for at regnskabet er?
  Jo mindre detaljeret, jo billigere er det typisk
 • Skal dit regnskab være præsentabelt?
  Hvis det ikke skal bruges overfor investorer, er der meget at spare ved blot at udarbejde det efter minimums kravene.
 • Betaler du dyrt for navnet på et revisionsfirma?
  Der er ofte meget at spare ved at anvende mindre firmaer.
 • Er det muligt at få udarbejdet dit regnskab hos det samme firma, der udfører bogføringsassistance hos dig?
  Man kan spare en del her, da de folk der sidder med din daglige bogføring burde have godt kendskab til dit firmas tal.

Det er for regnskaber vigtigt, at man danner sig et overblik over sit behov og prøver at få høj kvalitet til en fornuftig pris. Navn og kvalitet hænger ikke altid sammen, men navn og pris gør ofte.

Hvad er et regnskab

Et regnskab kan være flere forskellige ting. De fleste forstår nok et regnskab, som det man sender til erhvervs- og selskabsstyrelsen eller et skatteregnskab som man sender til skat.

Fælles for alle regnskaber der indberettes til offentlige myndigheder, banker mv. er, at de skal være udarbejdet korrekt og være så retvisende som muligt.

Retvisende regnskab

For et regnskab er det vigtigt at det er så korrekt som muligt, især når det er 3. mand der skal læse regnskabet. Det er her ligegyldigt om vi snakker om et A/S, ApS eller privatejet selskab.

Privatejet selskab

For privatejedede selskaber, er reglerne ikke så strikse som ved A/S’er og ApS’er. Det er dog stadig vigtigt at de er så korrekte som muligt. Bankerne danner ofte deres vurdering omkring ens kreditværdighed ud fra regnskabet. Et regnskab danner ligeledes grundlag for skatteregnskabet.

Man skal huske at adskille et decideret regnskab og et skatteregnskab fra hinanden. Man vil ofte se, at privatejede selskaber kun udarbejder et skatteregnskab. Dette skyldes at det primært er overfor skat at man dokumenterer sin, skat, moms mv. I mange situation er der ingen regnskabspligt overfor skat og man kan her udelukkende udarbejde sin udvidede selvangivelse. Men det kan stadig anbefales at man udarbejder et skatteregnskab som minimum, da tallene på ens udvidede selvangivelse ofte skal komme herfra.

ApS og A/S

Ovennævnte selskaber er underlagt regnskabsloven. Dvs. at man har regnskabspligt og skal udarbejde sit regnskab i henhold til den gældende lovgivning på området. Mange erhvervsdrivende ved dog ikke, at de ikke har revisionspligt på deres regnskab, især mange ApS’er har ikke revisionspligt. Hermed påtager de sig langt større omkostninger til et regnskab, end der er nødvendigt.

Udover regnskabet skal der ligeledes udarbejdes et skatteregnskab til skat. Hvor man sandsynliggør moms, skatter, lønninger mv.

Skal du bruge en revisor i København er du velkommen til at kontakte os for at få en analyse af dine behov og en konkret vurdering af hvor meget der er at spare på dit regnskab. Det er uforpligtende og tager sjældent ret lang tid. Vores medarbejdere har arbejdet som revisorer i mange år og kan derfor yde den samme kvalitet som mange statsautoriserede revisionsfirmaer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *